Различните специални случаи обикновено изискват уникален подход що се отнася до облеклото, прическата и гримът ви. Всичко трябва перфектно да си пасва, за да се постигне блестящ, екстравагантен и изразителен ефект.

Дори и да звучи трудно постижимо, всъщност са ви необходими само малко усилия, търпение и правилните продукти. Почерпете вдъхновение от следващите невероятни идеи за грим и се преобразете, така че всички да се обръщат след вас!

Точно както в случая с нормалния и семпъл грим и тук трябва да спазвате същите правила. Всичките важни стъпки, които целят да постигнат ефективен краен резултат, трябва да се следват в правилната поредица, тъй като всяка една играе главна роля в процеса на гримирането.



Първо се уверете, че кожата ви има здрав и блестящ вид. Обърнете допълнително внимание на основата. Гримът просто не изглежда добре на кожа, която има проблеми или нежелани тъмни кръгове около очите. Следователно най-надеждните ви приятели трябва да са овлажнителят, коректорът, ружът и пудрата.

След като сте нанесли основата е време да преминете към гримиране на очите. Какъв по-добър начин да извадите приказната си същност наяве от това да изберете грим достоен за една истинска ледена кралица. Леденият вид може красиво да създаде специален ефект, особено що се отнася до взаимодействието му с безупречната кожа.

Започнете с нанасянето на основа на клепачите. Поставете класически молив за очи, който може да сложите дори като използвате пръстите си или плоска четчица. Върху това, сложете блестящи, диамантени сенки. Ако искате да постигнете чист грим сложете малко мека пудра преди сенките. Може да използвате златисти или сребристи сенки.



Вече широко известните опушени очи също могат да бъдат използвани за дързък и секси грим на очите. Изберете семплата версия като се уверите, че не използвате твърде много черни сенки, или пък нарушете черния код, като поставите очна линия в меки цветове.

По-дързък подход ще е ако използвате повече цветове. Това е по-трудният вариант, но резултатите са фантастични! Започнете, например, с черен молив на долните клепачи и във външната част на горните. Изберете матирани сенки в морско синьо.

Сложете и кафяви сенки на клепача за да създадете илюзията за преливане.

За още по-привлекателен вид заложете на дръзки, червени устни. Секси, елегантни, загадъчни и толкова фантастични! Или... може да постигнете смайващ вид като смесите жълто (във вътрешната част на очите) и зелено (във външната).



Сложен грим, който залага на комбинации от цветове със сигурност ще ви помогне да привлечете вниманието. Нанесете два допълващи се цвята в ъглите на очите, за да имате грим като на приказно създание. Розови, червени или сини сенки за клепачите и златисти или жълти за началото на окото напълно ще променят лицето ви. За загадъчен и привлекателен резултат сложете брокатена очна линия в различен цвят.

Тъй като за ежедневен вид, неутралните цветове са най-подходящи можем да създадем драматичност с по-дръзки и по-ярки цветове като оранжево, цикламено или пурпурно. Тези цветове ще са неотразими особено ако ги използвате умерено. Заложете на сив молив за очи във външната част на клепача. След това използвайте оранжеви, цикламени или жълти сенки.



Уверете се, че залагате на продукти с мека консистенция и ги нанасяте върху мазна основа. Може да изберете пурпурни сенки за под веждата, и да използвате сиво за долната част на клепача, за да създадете контраст. От друга страна, зеленото е един сигурен избор, тъй като е благоприятен към всякакъв цвят кожа.

За по-дръзките личности, които обожават да изпъкват с уникален стил има други два варианта, които лесно се правят в домашни условия. Първо, има изкуствени мигли, с разнообразни форми като сърце или пера.

Второ, има апликации за сенки с невероятни форми. Забравете дразнещите четчици и гъбички. Само трябва да изберете цвета и формичката и да я залепите.